Dieren met een r

Geplaatst op: 18.02.2019

De opbouw van een rups Je komt rupsen vaak tegen op planten waar ze hun buikje rond eten om later te kunnen verpoppen en transformeren tot vlinder, maar als je goed naar een rups kijkt, valt er van alles aan te ontdekken! Lees er over op de website van Docukit.

Roggen ; Eikapsels Een ei van een rog noem je ook wel een eikapsel. Veel mensen vinden ratten vieze, enge beestjes. Er zijn wormen die blaadjes en dode diertjes op de grond opeten.

Waardoor heeft een rat zo'n goed evenwichtsgevoel? Brutaal en lief Wat weet jij van ratten?

Nieuws uit de Natuur ; Regenwormen Regenwormen, je dieren met een r ze bijna overal tegenkomen. Op een grasveld zo groot als een voetbalveld leven 4 miljoen regenwormen! Wormen bekijken Zelf een huis voor regenwormen maken. Wil je voor school een werkstuk maken over roofvogels. Weetjes en feiten over de rat.

Ratten Brutaal en lief Wat weet jij van ratten? Klik op een tegel.
  • Ratten Brutaal en lief Wat weet jij van ratten?
  • Dat is ook nodig, want ze eten andere dieren. Ze leven op toendra's en in koude bossen.

Woord begint met...

Ratten De meeste mensen zijn bang voor ratten. Ze doden een prooi door het te laten stikken. Dolores praat met regenwormdeskundigen Jan Willem en Ingrid en krijgt alles te horen over deze intrigerende bodembewoners.

Wil je voor school een werkstuk maken over roofvogels? Sommige roggen kunnen wel 7 meter breed worden! Roodborstjes In de Dierenjungle vind je informatie over het roodborstje.

Ook zijn ratten erg goed in het bewaren van hun evenwicht. Vroeger dachten mensen dat er een monster in de zee leefde dat schepen verwoestte. Veel mensen vinden ratten vieze, enge beestjes. Wormen verbeteren de grond. De reuzenwaterwants Heb jij wel eens het nieuws van vandaag binnenland insect gezien dat een kikker kan verorberen.

Dat is ook nodig, want dieren met een r eten andere dieren. Roodborst Hier staan interessante weetjes over de roodborst op een rijtje.

Ratelslangen zijn heel gevaarlijk. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis. Ze kunnen veel overlast veroorzaken.

Maar of je hem nu moet aaien! De reuzenwaterwants Heb jij wel eens een insect gezien dat een kikker kan verorberen. Sosha gaat op pad met rattenvanger Rando. Wil je voor school een werkstuk maken over roofvogels! Een bijzondere vis dus.

Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis. Vroeger dachten mensen dat er een monster in de zee leefde dat schepen verwoestte. Een echt bodemdiertje zonder skelet.

Deze dieren hebben scherpe tanden en kunnen ziektes overbrengen. Ratten Brutaal en lief Wat weet jij van ratten. Ze leeft in een wildpark. Rode ibis Op de site van kinderdierentuin Dierenrijk vind je leuke weetjes over de rode ibis, dieren met een r.

TipTile roofvogels Elke foto vertelt je een interessant weetje over roofvogels. De reuzenwaterwants Heb jij wel eens een insect gezien dat een kikker kan verorberen.

Het ree Op de site van de Zoogdiervereniging vind je allerlei weetjes over reen?

Recent gezocht

Er zijn wormen die blaadjes en dode diertjes op de grond opeten. En er zijn wormen die tunnels graven en daardoor de bodem luchtiger maken en afval afbreken.

Waardoor heeft een rat zo'n goed evenwichtsgevoel?

Na vier of vijf maanden komen de eieren uit. Hoe eet een rattenslang een muis. Regenwormen, je kunt ze bijna overal tegenkomen?