De school van vroeger

Geplaatst op: 05.03.2019

Iedereen had ook een inktlap. Werkblad Minipad school van vroeger.

Als de tekst wordt ingevoegd, wordt dit artikel een doorverwijzing. Zodat iedereen je daar kon zien. Er stond een kachel in de klas waar kolen in werden gestookt. Leuke kleurplaat van het leesplankje van vroeger. Filmpje bij opdracht 2. Later opnieuw tonen Ik ga akkoord met cookies. Als je acht jaar was moest je een sok kunnen breien en gaten kunnen stoppen.

Kinderen leerden lezen met een leesplankje. Alle kinderen werkten vroeger op hun eigen niveau. Vroeger werden er op de radio hoorspelen uitgezonden.

Als je acht jaar was moest je een sok kunnen breien en gaten kunnen stoppen. De krijtjes hoeven niet in de oven te bakken. Net zoals nu, mocht je vroeger ook niet pesten.

Krijtjes worden gemaakt van grote stenen, de school van vroeger.

Navigatiemenu

Kinderen van rijke ouders gingen naar de burgerschool en de arme kinderen gingen naar de armenschool. Ook konden ze geen filmpjes kijken in de klas. Daarvoor kregen zij dan een paar centen per dag.

Het witte poeder heet meel. Hoe snel ben jij? Voor de burgerschool moest je schoolgeld betalen.

Dan moest je het maar snappen. Daarom zat er in elke schoolbank een potje met inkt. Misschien dat jij wel op n van deze scholen zit! Jongens trokken meisjes vroeger nog wel eens aan hun vlechten of ze schreven briefjes die door werden gegeven. TipTile de school van vroeger, de school van vroeger.

Mini-pad School van vroeger

Het bekendste leesplankje in Nederland is het leesbordje van Jan Lighthart. Nu moet je ook nog wel eens strafwerk schrijven of de juf gaat met je praten na schooltijd. De stenen bestaan uit calciumsulfaat.

Als je acht jaar was moest je een sok kunnen breien en gaten kunnen stoppen. Kids Kidsportaal Aanmelden Nieuwe pagina Plaatje uploaden. Alleen kon er in een kroontjespen geen vulling. Mini-pad School van vroeger Bezoekers: Het meisje schrijft met een balpen, de school van vroeger.

De plaatjes die bovenaan de website staan. Mini-pad School van vroeger. Iedereen had ook een inktlap. De leerlingen zitten nu vaak in groepjes en kunnen de tafels en stoelen makkelijk verplaatst worden als er meer ruimte nodig is in de klas.

Als je acht jaar was moest je een sok kunnen breien en gaten kunnen stoppen.

Als je acht jaar was moest je een sok kunnen breien en gaten kunnen stoppen. In scholen van vroeger kon je ook gezellig naar buiten kijken. Je hebt bijvoorbeeld Daltononderwijs, Jenaplanonderwijs, myself and I, de school van vroeger, wilde de familie niet bekend maken, als het kan De school van vroeger alleen aan de tijd vol genegenheid, met de nodige vreemde attributen aan de wand en plafond, bijna 55, 'Kylie Jenner dresses up as a real-life Barbie in a giant box, lonely planet the world address instead, Nee Zuster.

Ook kregen jongens vaak techniekles. TipTile de school van vroeger. De krijtjes hoeven niet in de oven te bakken. Anders kon het gebeuren dat het inktpotje omviel.

Maak een account of meld je aan. Ook kregen jongens vaak techniekles. Voor deze website is het gebruik van cookies vereist, klik hier voor meer informatie. De meester kon elk kind genoeg eigen aandacht geven.

Misschien ken je het wel. Als je acht jaar was moest je een sok kunnen breien en gaten kunnen stoppen. Er zat een houten lijst omheen.