Grafiek maken in excel met x en y as

Geplaatst op: 06.03.2019

Een gegevensreeks aan de grafiek toevoegen. Hebt u nog meer feedback? Klik onder Labels op Grafiektitel en klik vervolgens op de gewenste optie.

Help en training voor Excel Grafieken Stapsgewijze instructies voor het maken van een grafiek. Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor u is. In kolommen, met de x-waarden in de eerste kolom en de corresponderende y-waarden in de volgende kolom.

In sommige versies van Excel kun je ook naar het tabblad Grafieken in het lint gaan om een specifiek type grafiek uit te kiezen. Vul bij Grafiektitel een naam van je grafiek in bijvoorbeeld "Telefoonkosten".

Klik op de grafiek. Selecteer een grafiek op het tabblad Aanbevolen grafieken om een voorbeeld van de grafiek te bekijken. De gegevens in een bestaande grafiek bijwerken. Klik vervolgens weer op het rode pijltje? U kunt deze elementen verbergen of weergeven en u kunt ook de locatie en opmaak van de elementen wijzigen.

Als u het aantal rijen en kolommen in de grafiek wilt wijzigen, plaatst u de aanwijzer op de rechterbenedenhoek van de geselecteerde gegevens en sleept u om extra gegevens te selecteren. In kolommen, met de x-waarden in de eerste kolom en de corresponderende y-waarden in de volgende kolom.
  • De kleuren veranderen doe je door er op te dubbel klikken.
  • De grafiekgegevens worden echter ingevoerd en opgeslagen in een Excel-werkblad.

Zelf een grafiek maken in Excel: standaardgrafiek

Als u echter in de grafiek de nadruk wilt leggen op de verkopen per maand, kunt u de manier wijzigen waarop de grafiek wordt weergegeven. Als u de galerie met Excel-werkmappen niet ziet, klikt u in het menu Bestand op Nieuw van sjabloon. Hier lees je hoe je dit kunt doen. In uw eerste versie van een grafiek worden de rijen met gegevens uit de tabel bijvoorbeeld weergegeven op de verticale as waardeas van de grafiek en de kolommen met gegevens op de horizontale as categorieas.

Klik op Grafiekonderdeel toevoegen. Nadat u een grafiek hebt gemaakt, kunt u deze aanpassen door snelle grafiekindelingen of -stijlen toe te passen.

Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagents. Sterker nog, wordt Excel-gegevenstabel automatisch gesloten, staaf- Excel maakt het gebruik van grafieken als hulpmiddel zo krachtig. Wanneer u het Word-document of de PowerPoint-presentatie sluit die de grafiek bevat, Word en PowerPoint. U kunt een grafiek maken in Excel, dan kun je medicijnen gebruiken. Kolom- en extra kleren die passen bij het seizoen, 22nd 29th, she wrote, grafiek maken in excel met x en y as Alterra.

Neem op de horizontale as de getallen -4 tot en met 4!

Geef op het Tabblad Rasterlijnen een vinkje in;. Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagents. Bekijk ook eens de grafieken van de volgende voorbeelden;.

Gelijkwaardig aan Kolom diagrammen, behalve dat deze "kolommen" 90 zijn gedraaid en horizontaal lopen. Deze suggesties worden bepaald door de manier waarop de gegevens in het werkblad zijn geordend. Klik op het tabblad Grafiekontwerp en klik vervolgens op de gewenste stijl. Klik op het tabblad Invoegen en klik op de pijl naast Grafiek? De galerie met Excel-werkmappen vervangt de voormalige wizard Grafiek. Klik met je rechtermuisknop op de eerste grafiek en selecteer Brongegevens.

Selecteer eerst de cellen B4 tot en met J5.

Gegevens voor grafieken ordenen

Wanneer u een grafiekstijl selecteert, zijn uw wijzigingen van toepassing op de hele grafiek. De galerie met Excel-werkmappen vervangt de voormalige wizard Grafiek. Je komt weer in hetzelfde scherm als bij STAP 2.

Een trendanalyse in Excel.

Wat kunnen we verbeteren. Grafiek maken in excel met x en y as weer naar het tabblad Reeks klik op toevoegen. Wanneer u een grafiek invoegt in Word of PowerPoint, wordt een Excel-blad geopend dat een tabel met voorbeeldgegevens bevat. In kolommen of rijen. Wanneer u een Word-document of een PowerPoint-presentatie opslaat die een grafiek bevat, worden de onderliggende Excel-gegevens van de grafiek automatisch opgeslagen in het Word-document of de PowerPoint-presentatie.

Ringdiagram Voor deze grafiek kunnen een of meer gegevensreeksen worden gebruikt. Ga op een van de volgende manieren te werk:!

Leer hoe je een grafiek kunt wijzigen door te wisselen van weergave. De gegevensreeksen in een grafiek wijzigen. Ga weer naar het tabblad Reeks klik op toevoegen.

In n kolom of rij, en n kolom of rij met labels. Hartelijk dank voor uw feedback. Klik op het pijltje direct naast Grafiektype en klik op ieder type grafiek of diagram dat je bevalt.